2007. november 21., szerda

Ír-gulyás [leves]

Ír-gulyás
Hozzávalók:
1, 25 dkg juhhús,
25 dkg vegyes zöldség,
1 fej vöröshagyma,
3 gerezd fokhagyma,
10 szem egész bors,
1 fej kelkáposzta,
60 dkg burgonya,
majoránna,
köménymag,
2 babérlevél,
1 evõkanál finomra vágott zöldpetrezselyem,
2 dkg só.

Elkészítése:
A birkahúsról minden hártyát, faggyút eltávolítunk, és mosás után forrásban lévõ vízzel leforrázzuk. 6-8 percig forró vízben tartjuk, utána leöblítjük, és kis kockákra vágjuk. Két l hideg vízben fõni tesszük. Amint felforrt, a gézbe kötött fûszereket és a megtisztított hagymát, fokhagymát beletesszük a levesbe. Közben a zöldséget megtisztítjuk, és ujjnyi hasábokra szeleteljük, majd a leveshez adjuk. Amikor a hús és a zöldség félpuha, beletesszük a szintén hasábokra vágott, megtisztított burgonyát és a megmosott 8 cikkre vágott kelkáposztát. A levest nem szabad keverni. Amint puhára fõtt, a fûszerzacskót kiemeljük, a levest óvatosan tálba szedjük, meghintjük petrezselyemmel és forrón tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: