Hozzávalók:
1 kg csirkemell és - comb,
2 sárgarépa,
1 fehérrépa,
1 kis zellergumó,
1 hagyma,
5-6 szem egész fekete bors,
1,5 dl tejszín,
1 csomó petrezselyem,
1 citrom leve és reszelt héja,
só,
3 dkg vaj,
2 csapott evõkanál liszt.
Elkészítése:
A megmosott és darabokra vágott csirkemelleket és - combokat a karikára vágott zöldséggel együtt feltesszük fõni, annyi vizet adva hozzá, hogy éppen ellepje. Megsózzuk, a hagymát és a fekete borsot fûszerzacskóba téve fõzzük bele. Amikor a hús megfõtt, a fûszerekkel együtt kiszedjük az edénybõl, a levét világos vajas rántással berántjuk, hozzáadjuk a tejszínt, a reszelt citromhéjat és a citromlevet, visszahelyezzük a húst, és rövid ideig együtt felfõzzük. A tûzrõl levéve, forrón sûríthetjük még egy tojássárgájával is. Adhatunk hozzá párolt rizst, de régebben forró vízzel feleresztett pirított darával tálalták. Ha kímélõ ételnek szánjuk, kényesebb gyomrúaknak, a hagymát és a fokhagymát elhagyhatjuk belõle. Nem muszáj kidobni a zöldséget sem, áttörve hozzákeverhetjük a mártáshoz.
Elkészítése:
A megmosott és darabokra vágott csirkemelleket és - combokat a karikára vágott zöldséggel együtt feltesszük fõni, annyi vizet adva hozzá, hogy éppen ellepje. Megsózzuk, a hagymát és a fekete borsot fûszerzacskóba téve fõzzük bele. Amikor a hús megfõtt, a fûszerekkel együtt kiszedjük az edénybõl, a levét világos vajas rántással berántjuk, hozzáadjuk a tejszínt, a reszelt citromhéjat és a citromlevet, visszahelyezzük a húst, és rövid ideig együtt felfõzzük. A tûzrõl levéve, forrón sûríthetjük még egy tojássárgájával is. Adhatunk hozzá párolt rizst, de régebben forró vízzel feleresztett pirított darával tálalták. Ha kímélõ ételnek szánjuk, kényesebb gyomrúaknak, a hagymát és a fokhagymát elhagyhatjuk belõle. Nem muszáj kidobni a zöldséget sem, áttörve hozzákeverhetjük a mártáshoz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése