Hozzávalók:
1 l csirkehúsleves,
10 gerezd zúzott fokhagyma,
2 ek. reszelt sajt,
4 tojás,
só,
bors,
néhány csepp Tabasco-mártás,
1 ek. liszt,
2 ek. vaj,
pirított kenyér (elhagyható)
A díszítéshez petrezselyem
Elkészítése:
Egy serpenyõben felforrósítjuk a vajat, beletesszük a fokhagymát a liszttel, és üvegesre sütjük. Felöntjük a levessel, és 15 percig fõzzük. Szitán átszûrjük, sóval, borssal és Tabasco-mártással ízesítjük. Visszatesszük a tûzre, és amikor gyöngyözve forr, egyenként beleütjük a tojásokat. Pirított kenyérkockákkal és reszelt sajttal, frissen vágott petrezselyemmel meghintve tálaljuk.Változat: Elõmelegített tûzálló tányérokba merjük a leszûrt levest. Beleütjük a tojások sárgáját. Lefedve néhány percig állni hagyjuk. A tojássárgája ebben a változatban folyékony marad. A pirítóst külön kínáljuk hozzá.Változat: Olívaolajban tükörtojást sütünk, és a leves tetejére helyezzük. A tojás alá tehetjük a pirítóst.
Elkészítése:
Egy serpenyõben felforrósítjuk a vajat, beletesszük a fokhagymát a liszttel, és üvegesre sütjük. Felöntjük a levessel, és 15 percig fõzzük. Szitán átszûrjük, sóval, borssal és Tabasco-mártással ízesítjük. Visszatesszük a tûzre, és amikor gyöngyözve forr, egyenként beleütjük a tojásokat. Pirított kenyérkockákkal és reszelt sajttal, frissen vágott petrezselyemmel meghintve tálaljuk.Változat: Elõmelegített tûzálló tányérokba merjük a leszûrt levest. Beleütjük a tojások sárgáját. Lefedve néhány percig állni hagyjuk. A tojássárgája ebben a változatban folyékony marad. A pirítóst külön kínáljuk hozzá.Változat: Olívaolajban tükörtojást sütünk, és a leves tetejére helyezzük. A tojás alá tehetjük a pirítóst.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése