2007. november 21., szerda

Galambbecsinált-leves [leves]

Galambbecsinált-leves
Hozzávalók:
2 gyenge,
fiatal galamb,
1, 5 evõkanál olaj,
15 dkg leveszöldség,
2 dkg liszt,
fél citrom,
1 tojássárgája

Elkészítése:
A megtisztított galambokat négybe vágjuk, és a zsiradékon, gyengén megsózva, fedõ alatt félpuhára pároljuk. Közben hozzáadjuk a leveszöldséget (sárgarépa, petrezselyemgyökér, egy kis zeller), zsírjára pirítjuk, és egy kanál liszttel lehintjük. Utána vízzel felengedjük, és a húst puhára fõzzük. A tûzrõl levéve, egy fél citrom levével savanyítjuk és hozzákeverünk 1 tojássárgáját. Citromkarikákkal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: