2007. november 21., szerda

Csirkehúsleves dióval [leves]

Csirkehúsleves dióval
Hozzávalók:
1 l tyúkhúsleves (leveskockából is készülhet),
1 szem burgonya,
3 dkg zsír,
1 fej vöröshagyma,
3 dkg meghámozott dióbél vagy mandula,
18 dkg kicsontozott sült csirkehús,
1, 5 dl tejföl,
1-2 evõkanál finomra vágott zöldpetrezselyem,
egy kevés só,
törött bors.

Elkészítése:
A húslevest a fazékban felforraljuk, és 10-15 percig fõzzük a meleg levesbe tett, kockára vágott burgonyával, amíg az meg nem puhul. Ügyeljünk arra, hogy a burgonya ne fõjön szét! Közben serpenyõben megmelegítjük a zsírt, aranyszínûre pároljuk benne a feldarabolt vöröshagymát és a dióbelet, ill. mandulát. Ezt kiegészítve a csirkehús felével és néhány kanál levessel turmixgépben sima péppé keverjük. A masszát elegyítjük a húslevessel és a kis kockákra vágott maradék sült csirkével. Egy percen át fõzzük, megsózzuk, megborsozzuk, tejföllel és finomra vágott zöldpetrezselyemmel ízesítjük. Forrón tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: