2007. november 21., szerda

Tejfölös gyöngyös leves [leves]

Tejfölös gyöngyös leves
Hozzávalók:
Egy gyöngytyúk,
20 dkg vegyes leveszöldség,
1 fej hagyma,
1 babérlevél,
1 kanál étolaj,
1 kanál liszt,
egy kis kanál pirospaprika,
só,
1 dl tejföl,
fél citrom,
törött bors.

Elkészítése:
A gyöngytyúkot egészben, 2 liter vízben, a megtisztított, szintén egészben hagyott zöldséggel, a hagymával, és a babérlevéllel puhára fõzzük. Az étolajban a lisztet zsemleszínûre pirítjuk, megszórjuk a pirospaprikával, hidegvízzel felöntjük, és rászûrjük a levest.Belekeverjük a tejfölt, ízesítjük törött borssal, citromlével. A zöldséget vékony metéltre, a húst pedig darabokra vágva tesszük a levesbe.

Nincsenek megjegyzések: