Hozzávalók:
csirkeaprólék,
2 ek. olaj,
egy csomó sárgarépa,
60 dkg zöldborsó,
petrezselyem,
só
Elkészítése:
Annyi sós vízben, amennyi ellepi, majdnem puhára fõzünk csirkeaprólékot. Egy másik edényben két evõkanál olajon néhány percig sütünk egy csomó megtisztított karikára vágott sárgarépát, majd beleforgatunk 60 deka megtisztított zöldborsót. Egy kissé megsózzuk, és együtt, saját levében öt percig pároljuk. Hozzáadjuk levével együtt az aprólékot, és addig fõzzük, amíg a borsó meg a répa meg nem puhul. Közben egy kis lábasban, annyi vízben. amennyi éppen ellepi, nagyon puhára fõzünk egy nagy maréknyi jól megmosott zöldborsóhéjat (a legzsengébbeket válogatjuk ki hozzá), majd a turmixgépben pépesítjük, és tésztaszûrõn keresztül - nehogy szálkás részek belekerüljenek - a leveshez öntjük, ezzel sûrítjük. Még néhány percig forraljuk, majd egy nagy csokor, finomra vágott petrezselyemmel meghintve tálaljuk. (Még kiadósabb, ha apró galuskákat is fõzünk a levesbe, de az már hizlal.)
Elkészítése:
Annyi sós vízben, amennyi ellepi, majdnem puhára fõzünk csirkeaprólékot. Egy másik edényben két evõkanál olajon néhány percig sütünk egy csomó megtisztított karikára vágott sárgarépát, majd beleforgatunk 60 deka megtisztított zöldborsót. Egy kissé megsózzuk, és együtt, saját levében öt percig pároljuk. Hozzáadjuk levével együtt az aprólékot, és addig fõzzük, amíg a borsó meg a répa meg nem puhul. Közben egy kis lábasban, annyi vízben. amennyi éppen ellepi, nagyon puhára fõzünk egy nagy maréknyi jól megmosott zöldborsóhéjat (a legzsengébbeket válogatjuk ki hozzá), majd a turmixgépben pépesítjük, és tésztaszûrõn keresztül - nehogy szálkás részek belekerüljenek - a leveshez öntjük, ezzel sûrítjük. Még néhány percig forraljuk, majd egy nagy csokor, finomra vágott petrezselyemmel meghintve tálaljuk. (Még kiadósabb, ha apró galuskákat is fõzünk a levesbe, de az már hizlal.)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése