2007. november 21., szerda

Frankfurti gulyásleves [leves]

Frankfurti gulyásleves
Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma,
1 kisebb sárgarépa,
1 nagy burgonya,
1 gerezd fokhagyma,
2 evõkanál olaj,
4 frankfurti virsli,
1/2 teáskanál õrölt paprika,
1/2 teáskanál kaporlevél,
1/2 l víz,
1/2 I húsalaplé,
1 kis konzervdoboz hámozott paradicsom,
só,
fekete bors

Elkészítése:
A hagymát megtisztítjuk és összevágjuk. A sárgarépát meghámozzuk, és megmosás után szeletekre vágjuk. A burgonyát is meghámozzuk, megmossuk és felkockázzuk. A fokhagymagerezdeket megtisztítjuk, és csíkokra vágjuk. Az olajat serpenyõben felforrósítjuk, az elõ- készített hozzávalókat 5 percig közepes hõfokon pároljuk benne. A frankfurti virslit 1 cm vastag karikákra szeljük és hozzáadjuk. Beletesszük az õrölt paprikát és a kaporlevelet is, majd az egészet jól összekeverjük. Vízzel feleresztjük, majd a húsalaplét hozzáöntjük. A paradicsomot szûrõben jól lecsepegtetjük, nagyobb késsel durvára vágjuk és hozzáadjuk a leveshez. A levest sóval és borssal utána ízesítjük, felforraljuk, és 1 5 percig mérsékelt lángon fõzzük, míg a burgonyakockák puhák nem lesznek.

Nincsenek megjegyzések: