Hozzávalók
(2 személy részére)
1 alma 1 körte 1 őszibarack 1 sárgabarack 1 fürt szőlő 2 sárgadinnye 4 dl Hosszan frisstej 1 dl tejszín 2 dl rostos narancslé cukor fahéj vanília szegfűszeg 4 szem mandula citromlé
Leírás
Az almát és a körtét alaposan megmossuk, feldaraboljuk és kevés vízben, cukorral, vaníliával, fahéjjal, szegfűszeggel, citromlével ízesített kompótot főzünk belőle, Közben a tejet felforraljuk. Amíg a tej és a kompót kihűl, a szőlőt leszemezzük és megmossuk. A barackokat is megmossuk, az őszibarack héját lehúzzuk, kimagozzuk és sárgabarackkal együtt gerezdekre vágjuk. Amikor minden alapanyag hideg, a kompóthoz hozzáöntjük a tejet, a tejszínt és a narancslét. Miután óvatosan elkeverjük, belerakjuk a friss gyümölcsöket és hűtőszekrényben alaposan lehűtjük. Tálalás előtt a hűtött sárgadinnyéket ketté vágjuk, a magot kikaparjuk, a húsát karalábévájóval kivágjuk és a leveshez adjuk. A gyümölcslevest a dinnye héjában szolgáljuk fel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése