2007. november 21., szerda

Árpagyöngyös gombaleves [leves]

Árpagyöngyös gombaleves
Hozzávalók
(2 személy részére)
15dk árpagyöngy, vagy gersli35dk szeletelt gomba , vegyesen1,5l zöldségleves, lehet leveskockából is1 babérlevél1ek vaj1 fej apróra vágott hagyma2szál karikára vágott sárgarépa1kk olívaolaj1ek tárkony1ek aprított petrezselyem

Leírás
Az árpát öblítsük le, és szűrjük le.Forraljunk fel 5dl levest 1 babárlevéllel. Tegyük bele az árpagyöngyöt, és takarékon 40 percig forraljuk. Olvasszuk meg a vajat, tegyük bele az összevágott gombát, s keverés közben pirítsuk aranybarnára.Tegyük félre.Másik edényben forrósítsuk fel az olajat, tegyük bele a hagymát és a sárgarépát. Befedve 3 percig pároljuk, többször keverjük meg. Adjuk hozzá a maradék levest, forraljuk fel. Keverjük bele az árpagyöngyöt, a főzőlevével együtt, és adjuk hozzá a gombát is..Ha kell sózzuk, borsozzuk.Gyöngyözve főzzük kb 20 percig.Időnként keverjük meg.A végén adjuk hozzá a tárkonyt és a petrezselymet.

Nincsenek megjegyzések: