2007. november 21., szerda

Gombás raguleves [leves]

Gombás raguleves
Hozzávalók:
2 csirkeaprólék,
10 dgk gomba,
vöröshagyma,
zöldségek,
pirospaprika,
petrezselyem,
1 gyömbérgyökér,
1/2 szerecsendió,
1 mokkáskanál édes kömény és majoranna,
tejföl

Elkészítése:
2 csirkeaprólékhoz veszünk 10 dkg gombát. Az aprólékot puhára fõzzük, közben zsíron üvegesre pirítunk vöröshagymát és a gomba, valamint zöldségek hozzáadása után kevés vízben az egészet megpároljuk. Ha puha, akkor megszórjuk pirospaprikával, apróra vágott petrezselyemzölddel és ráöntjük a puhára párolt aprólékot. Egy fém teatartóba teszünk 1 gyömbérgyökeret, 1/2 szerecsendiót, 1 mokkáskanál édes köményt és majoránnát, és a levessel fõzzük 5-20 percet. Tálaláskor a tányérba 1-1 kanál tejfölre szedjük a levest.

Nincsenek megjegyzések: