2007. december 8., szombat

Csalafinta csirke nyárson [húsétel]

Csalafinta csirke nyárson
Hozzávalók:
4 kisebb csirkemell filé 2 evőkanál mustár 1 közepes fej vöröshagyma 1 kiskanál majoránna 1 csokor kakukkfű só őrölt bors 4 evőkanál olaj 4 fej lilahagyma

Elkészítés:
A csirkemell filét úgy vágjuk fel, hogy egy nagyobb szeletet adjon, majd kissé kiverjük, s megkenjük mustárral. Egyenletesen megszórjuk finomra aprított vöröshagymával és kakukkfűvel, őrölt borssal és majoránnával. A hússzeleteket fölgöngyöljük, s ujjnyi vastag szeletekre vágva - a cikkekre szelt lilahagymával váltakozva - nyársra fűzzük. Olajjal megkenjük és faszénparázs felett 10-12 perc alatt ropogósra sütjük, majd sózzuk, borsozzuk.

Nincsenek megjegyzések: