2007. december 8., szombat

Csirke tejszínes tárkonyban [húsétel]

Csirke tejszínes tárkonyban

Hozzávalók:

1 közepes nagyságú egész csirke, 3 dl tejszín, 1 evőkanál friss tárkony (vagy 1 teáskanál szárított tárkonylevél), 3 gerezd fokhagyma, 5 dkg vaj, 1 mokkáskanál törött fekete bors, ízlés szerint só.

Elkészítés:

A csirkét megtisztítom, és 4 darabba vágom. Megsózom, és egy nagyobb, lapos tűzálló tálba, egymás mellé fektetem. Rászórom a megtisztított és szétzúzott fokhagymát, a tárkonyt és a borsot, majd leöntöm az olvasztott vaj és a tejszín keverékével. A tálat befedem és előmelegített, forró sütőben, erős lángon 40 percig sütöm. Ezután a húst saját levével lelocsolom és fedő nélkül mindkét oldalán pirosra, pirítom. Párolt rizs és saláta illik hozzá.

Nincsenek megjegyzések: