2007. december 8., szombat

Csirkés lasagne [húsétel]

Csirkés lasagne

Hozzávalók:

60 dkg csirkemellfilé 2 ek olaj 6 dkg vaj + 1ek liszt 5 dl húsleves 5 dl tej 50 dkg sárgarépa 1 csomó újhagyma 1 doboz hámozott paradicsom 6 ág majoránna cukor 9 lap lasagne (nem előfőzött) 10 dkg gouda sajt 5 dkg parmezán sajt só bors

Elkészítés:

Húst csíkokra metéljük, forró olajon megsütjük. A vajból és lisztből rántást készítünk, majd felöntjük a levessel meg a tejjel. Felforraljuk, 2-3 percig főzzük, sóval borssal ízesítjük. A répát kockákra, az újhagymát karikákra vágjuk. A répát a maradék forró olajon kb. 3 percig pirítjuk. Az újhagymát hozzáadva 2-3 percig sütjük. A maradék liszttel meghintjük, beleöntjük a paradicsomot, amit keverés közben jól sztényomkodunk. A majorannát kevés kivételével a mártáshoz adjuk. Sóval, borssal, cukorral ízesítjük. Tűzálló tál alján szétkenünk 4-5 ek besamelmártást. 3 lasagnelapot helyezünk rá, megkenjük kevés besamellel, majd ráhalmozzuk a mártás és a hús felét. A maradék hozzávalókat hasonlóképpen egymásra rétegezzük. A tetejét megszórjuk a lereszelt sajtokkal, és előmelegített sütőben, 175 fokon 30-40 percig sütjük. A félretett majorannával díszítjük.

Nincsenek megjegyzések: