2007. december 8., szombat

Csirkemell mediterrán lecsóval [húsétel]

Csirkemell mediterrán lecsóval

Hozzávalók:

10 dkg zöldpaprika 12 dkg csirkemell 5 dkg paradicsom 5 dkg padlizsán 5 dkg cukkíni 3 dkg vöröshagyma 0,5 dkg olívaolaj 0,4 dkg fokhagyma 0,2 dkg só 0,1 dkg grill fűszerkeverék csipetnyi kakukkfű csipetnyi feketebors csipetnyi ételízesítő

Elkészítés:

A csirkemellet megtisztítjuk, és sóval, grill fűszerkeverékkel bedörzsölve, kissé olajos tepsibe tesszük, s lassan készre sütjük. Sütés után ízlés szerinti szeletekre vágjuk a tálaláshoz. Készíthetjük csíkokra vágva, és serpenyőben hirtelen pirítva vagy szeletelve, serpenyőben vagy grill lapon sütve. Közben a mediterrán lecsó alapanyagait megmossuk, és kisujjnyi hasábokra vágjuk, kivéve a paradicsomot, amit cikkekre vágunk. A karikázott vöröshagymát csöppnyi olajon aranysárgára pirítjuk, majd hozzáadjuk a darabolt zöldségeket (a végén a paradicsomot ) és együtt készre, roppanósra sütjük. Kakukkfűvel, fehérborssal ízesítjük.

Nincsenek megjegyzések: