2007. december 8., szombat

Csirkemell sajttal [húsétel]

Csirkemell sajttal

Hozzávalók:

4 csirkemellfilé 10 dkg reszelt trappista sajt 10 dkg reszelt füstölt sajt 2 dl tejföl 5 dkg vaj 2-3 cikk fokhagyma kapor őrölt fehérbors só

Elkészítés:

A csirkemelleket lapjában vágd ketté és sózd meg. Hevítsd fel a vajat, s a hússzeleteket mindkét oldalukon pirítsd meg (addig hagyd, amíg kifehérednek, s kicsi színt is kapnak). A sütéshez használt vajjal kenj ki egy tepsit, majd az alját borítsd be a hús felével, arra szórd rá az (összekevert) sajt felét, s locsold rá a megsózott tejföl felét. Ekkor mehet rá a maradék hús, majd a sajt, végül a sóval, tört fokhagymával és vágott kaporral elkevert tejföl. A tepsit fedd le alufóliával, és előmelegített sütőben közepes lángon kb. fél óra alatt süsd meg. A fóliát levéve, hirtelen pirosra sütjük !

Nincsenek megjegyzések: