2007. december 8., szombat

Csirkemell aszalt szilvával és panchettával [húsétel]

Csirkemell aszalt szilvával és panchettával
Hozzávalók:
• 2 egészséges csirkemell
• 1 marék aszalt szilva
• 1 marék fogpiszkáló
• 6 szelet panchetta vagy bacon
• só
•bors

Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A csirkemellet terítsük ki magunk elé, vágjuk ketté középen. A melleket (szexi) hosszában szintén vágjuk el. Ha ezzel megvagyunk, rakjuk folpak közé, és húsklopfolóval vagy a kés nyelével kalapáljuk egyforma vastagságúra. Mindkét oldalát locsoljuk meg egy kis olívaolajjal, és fűszerezzük sóval, borssal. A vágódeszkára fektessük le a panchettát, és rakjuk rá a husit. Biztos vagyok benne, hogy mindenki töltött már palacsintát. Tehát mint a palacsinta töltésénél, a hozzánk közelebb eső részre elhelyezzük a szilvát, és a panchettával együtt tekerjük fel. Ha ez megvan, akkor egy elegáns szúrással, fogpiszkálóval rögzítjük (ha így jobban tetszik, átdöfjük). A kész husikat egy tepsibe helyezzük, és 30 percig sütjük. Köretnek készíthetünk hagymás krumplipürét. A pürét kitálaljuk egy nagy tányérra, és a tetejére halmozzuk a csirkecsodát.

Nincsenek megjegyzések: