2007. december 8., szombat

Csirkemell sonkás köntösben-fehérjenapra [húsétel]

Csirkemell sonkás köntösben-fehérjenapra
Hozzávalók:
3 kb.125g-os csirkemellfilé 1/2 teáskanál fehér bors 2 késhegynyi zsálya v. petrezselyem 3 vékony szelet nyers sonka 4 db fogvájó 4 evőkanál light vaj a sütéshez 2 dl tejföl,só

Elkészítés:
A húst borssal és szétmorzsolt zsályával bedörzsöljük,sonkába csavarjuk,fogvájóval megtűzzük. Serpenyőben közepes hőfokon habzásig melegítjük a vajat.Beletesszük a csirkét,sütés közben gyakran megfordítjuk,majd előmelegített tálra tesszük,letakarjuk. Magasabb hőfokra kapcsolunk, a sült szaftját a tejföllel,ízesítjük,szószostálba töltjük.

Nincsenek megjegyzések: