2007. december 8., szombat

Csirkemáj joghurtmártással [húsétel]

Csirkemáj joghurtmártással

Hozzávalók:

1-2 fej hagyma 50 dkg csirkemáj kevés liszt 3 dl joghurt petrezselyem zöld, bazsalikom, snidling 1 dl főzőtejszín só, bors, fűszerkeverék

Elkészítés:

Egy jó nagy fej hagymát felkarikáztam és 1 ek olajban kisütöttem, félretettem. A letisztított csirkemájakat lisztbe forgattam és 2 ek olajon a serpenyőben kisütöttem (vigyázva, mert fröcsköl a máj, jajj, de még hogy tud!). Közben 1-1 maroknyi bazsalikomot, petrezselymet és snidlinget (újhagymával helyettesítettem) felvágtam. 3 dl joghurtba belekevertem, némi citromlevet tettem hozzá, 3 ek tejszínnel hígítottam, só, bors. Amikor a máj készen lett, visszatettem a hagymát mellé, megszórtam provanszi fűszerkeverékkel, pár percig együtt pirítottam. Rizzsel ettük, de pirított burgonya is hozzá.

Nincsenek megjegyzések: