2007. december 8., szombat

Csirkemellfilé sonkában [húsétel]

Csirkemellfilé sonkában

Hozzávalók:

4 csirkemellfilé 4 ek. olívaolaj 1 tk. szárított rozmaring 8 vékony szelet nyers sonka 1 gerezd foki 1 fej vöröshagyma 3 szál szárzeller 3 s.répa, 3 kis cukkini 1/8 l száraz fehérbor 2 ek. olívaolaj 1 tk. reszelt citromhéj 1 ek. összevágott petrezselyem 1 kis doboz paradicsompüré

Elkészítés:

A húst forró olajban ropogósra sütjük, majd sóval és rozmaringgal ízesítjük. Minden filét 2 szelet sonkába göngyöljük. A fokit és a hagymát összevágjuk. A répát, a zellert, a cukkinit vékony csíkokra vágjuk. A paradicsompürét a borral elkeverjük. A hagymát az olajon üvegesre sütjük, hozzáadjuk a fokit és a zöldségeket. A boros paradicsompürével felengedjük, majd sóval, paprikával ízesítjük. A hússzeleteket a zöldségre tesszük és fedő alatt 15 percig pároljuk, kis lángon. A filét előmelegített tányéron tálaljuk. A zöldségeket citromhéjjal és petrezselyemmel ízesítjük. Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: