2007. december 8., szombat

Csirkemell szeletek kapros-joghurtos salátával [húsétel]

Csirkemell szeletek kapros-joghurtos salátával

Hozzávalók:

4 db csirkemell filé, Csirke grillfűszerkeverék 4 db paradicsom, l db kígyóuborka, 1 fejessaláta, 4 db zöldpaprika 4 db retek 2 db sárgarépa szezámmag, 2 pohár joghurt, ízlés szerint kapor bors, olaj,ha lehet olíva, só toast kenyér

Elkészítés:

A csirekemllfilét szeletekre vágjuk, grillfűszerkeverékket olajban elkeverjük és a húst bekenjük. Jénai tálban egymás mellé fektetjük, érleljük, majd olajban kisütjük. A salátához a zöldégeket tisztítjuk, felszeleteljük: paradicsom - uborka - retek - paprika kockára vágva, sárgarépa csíkokra, salátát tépkedjük. A szezámmagot megpirítjuk szárazon, majd a szeletelt zöldségekre öntjük.Az olíva olajat kb. 1/2- 1 dl só, joghurt, kapor/por/, bors, esetleg 1/2 dl narancslé összekeverjük és az öntetet a salátára öntjük. Összekeverjük. Tányérra halmozunk egy adag salátát, rátesszük a húst és a toast kenyeret.

Nincsenek megjegyzések: