2007. december 8., szombat

Csirke római tálban [húsétel]

Csirke római tálban

Hozzávalók:

4 db csirkecomb, vagy mell 1/2 kg burgonya 15 dkg gomba 1 fej vöröshagyma (ha nem szereted el is maradhat) 2 db sárgarépa 2 db fehérrépa 1 gerezd fokhagyma só, bors, olaj

Elkészítés:

A római tálat legalább egy órán át vízben áztatjuk, ezalatt a krumlit sós vízben héjában előfőzzük, és a sózott borsozott húsokat olajban elősütjük. A krumplit megtisztítjuk, karikára vágjuk, és a vékony karikára vágott zöldségekkel együtt rétegesen lerakjuk a tál aljára, közben finoman megfűszrezzük. A zöldségágyra ráhelyezzük a húsokat, rádobjuk a karikára vágott hagymát és az összevágott fokhagymát. A tálat lefedjük, sütőbe tesszük, körülbelül kétszáz fokra felmelegítjük, és negyven percig pároljuk. Ezután levesszük a fedőt és még húsz percen át sütjük. Melegen tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: