2007. december 8., szombat

Pizza tejfölösen [pizza]

Pizza tejfölösen

Hozzávalók:

A tésztához: 45 dkg liszt, 3 dl langyos víz, 2 evőkanál olívaolaj, 1 teáskanál só, 1 evőkanál cukor, 1 ek. élesztőpor. A tetejére: 0,5 dl tejföl, 1 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyem finomra vágva, só, 1 tk. dijoni mustár, 15 dkg gomba, 1 pár kolbász, 1 fej hagyma, 20 dkg reszelt sajt, 10 dkg reszelt parmezán, 1 db hegyes erős paprika.

Elkészítés:

1. A tésztához a lisztet, cukrot, sót és élesztőport összekeverjük egy edényben, beletesszük az olívaolajat és a vizet. Jó alaposan összegyúrjuk, kinyújtjuk, és lisztezett tepsibe tesszük. Nem kelesztjük (mint ahogy az olaszok sem kelesztik a pizza tésztáját).

2. Összekeverjük a tejfölt, mustárt, zúzott fokhagymát, durvára vágott petrezselymet. A tésztát vékonyan megkenjük vele, majd rátesszük a reszelt sajtot.

3. Háromféle pizzát készítünk: az egyikre hagymát, a másikra kolbászkarikákat, a harmadikra gombát rakunk. A gombát előtte egy kicsit megpirítjuk, s rá pár karika csípős paprikát is tehetünk. A legtetejére jön a maradék reszelt sajt és a parmezán. 250 fokos sütőben megsütjük.

Nincsenek megjegyzések: