Cseh borsos sertésszelet
Hozzávalók:
10dkg sonka,2dkg vaj,6dkg párolt zoldborso,4tojás,60dkg sertéscomb,3ek liszt,5ek zsemlemorzsa,so,fehérbors,a sutéshez olaj
Elkészítés:
1.Az aprora felkockázott sonkát a felhevített vajon megpirítjuk.Hozzáadjuk a borsot,ráontjuk a két elkevert tojást,és sozzuk,borsozzuk.Kevergetve rántottát sutunk,majd félrehuzzuk,és kihutjuk. 2.A hust 1cm vastagon felszeleteljuk,majd kiklopfoljuk és megsozzuk.A szeletek egyik felére tolteléket halmozunk.Osszehajtjuk,és a széleket osszeklopfoljuk vagy osszetuzzuk. 3.A megmaradt két tojást villával elkeverjuk.A megtoltott szeleteket a lisztbe,a tojásba majd a morzsába forgatjuk. 4.A felhevített olajban a panírozott hust kb.5perc alatt aranyszínure sutjuk.Fott burgonya illik hozzá.Citromkarikákkal díszíthetjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése