2007. december 8., szombat

Csípős csirkemell tortillával [húsétel]

Csípős csirkemell tortillával

Hozzávalók:

6 db tortilla lap 1 csirkemellfilé 5 dkg sajt 1 doboz tejföl 10 dkg füstölt szalonna 1 db paprika 1 db paradicsom póréhagyma 1/3 része olaj ½ fej lilahagyma só, bors 1 púpos evőkanál fokhagymakrém 1 evőkanál Erős Pista 1 csokor friss bazsalikom

Elkészítés:

A füstölt szalonnát felcsíkozom, majd a serpenyőbe dobom. Öntök hozzá néhány csepp olajat. Míg felolvad a szalonna, felcsíkozom a póréhagymát, karikázok hozzá ½ fej lilahagymát is. A paprikát is felcsíkozom. És ha még bele fér az időbe, felvágom a csirkét is; félbe vágom, majd azt is félbe, és hogy lehetőség szerint együt készüljön el a zöldségekkel, a lehető legvékonyabbra csíkozom ezt is. Mikor a szalonna már jól megpirult, minden eddig felcsíkozott alapanyagot hozzádobok. Kicsit elkeverem. Jöhet a fűszer; só, bors, 1 bő evőkanál fokhagymakrém - néhány keverés - néhány levél apróra vágott bazsalikom, 1 evőkanál Erős Pista - összekever. Ezután apróra vágom a paradicsomot és hozzászórom az erős raguhoz. Néhány perc, ekkor fogom a tortilla lapokat és egyenként rádobom a ragura, úgy 20-30 másodpercre azért, hogy átmelegedjenek és így könnyebb lesz őket feltekerni. Leveszem a lapokat, kiterítem magam elé, majd megtöltötm őket a raguval, feltekerem. Egy 1,5 decis sütőtálkába teszek 2 evőkanálnyi tejfölt, majd félbe vágom a tortilla tekercseket és a tejfölös sütőtálkákba állítok 3-3 fél tortillát. Közé, köré csurgatom a maradék tejfölt és a végén meghintem mindegyik tortillatornyot reszelt sajttal.

Nincsenek megjegyzések: