2007. december 8., szombat

Csirkemell meleg zöldségkörettel [húsétel]

Csirkemell meleg zöldségkörettel

Hozzávalók:

2 db filézett csirkemell 1 db cukkini 1 szál sárgarépa 1 marék zöldborsó 1 marék zöldbab 2 db paradicsom 2 db TV paprika néhány rózsányi karfiol, brokkoli csirkefűszer-keverék, só, bors olívaolaj

Elkészítés:

A csirkemelleket megmosom, kisebb szeletekre vágom, a fűszerkeverékkel bedörzsölöm, s hűtőbe teszem, hogy kicsit magába szívja az ízeket. A cukkinit meghámozom, félbe, majd kb. 0,5 cm vastag szeletekre vágom. A többi zöldséget is megtisztítom, felaprítom, ha kell, bár a legegyszerűbb mirelitet használni, de jó a konzerv vagy a salátakeverékben kapható is. Az olívaolajat felforrósítom, a hússzeletkék mindkét oldalát szépen megsütöm rajta, kiveszem, majd a visszamaradt olajban ugyanígy megpirítom a cukkiniszeleteket is, közben sózom, borsozom. Nem kell teljesen átsütni, én úgy szeretem, ha még egy kicsit ress. Végül ezeket is kiszedem a serpenyőből, s legutoljára a többi (apróbb) zöldséget forgatom át néhány pillanatig a megmaradt zsíradékon. Azon nyomban tálalandó!

Nincsenek megjegyzések: