2007. december 8., szombat

Csirke burgonyával és citrommal [húsétel]

Csirke burgonyával és citrommal

Hozzávalók:

1 darab csirke 50 dkg burgonya 1 dl oliva olaj 2 kőteg zőld hagyma 2 darab citrom 0,5 dkg édespaprika 0,1dkg borsikafű(csombor) 0,2 dkg fekete bors 1,5 dkg só

Elkészítés:

A csirkét vágjuk fel darabjaira,mossuk meg és hagyjuk megszáradni.Ezalatt a burgonyát meghámozzuk és a zőldhagymákat hosszában felvágjuk.A citromokat megmossuk és négyfelé szeljűk.Tegyűk egy nagyobb méretű tűzállo tálba a csirkét.A fűszereket jól keverjűk el az oliva olajjal,majd dőrzsőljűk be fűszeres olajjal a hust.A burgonyát a csirke kőré helyezzűk.Jó forrora hevitett sűtőbe tegyűk be sűlni,kb.60 percre.A sűtés idő lejárta előtt 25 perccel tegyűk rá a zőldhagymát és a citrom darabokat.A burgonyákat időkőzben forgassuk meg,hogy mindkét oldalukon pirosra sűljenek.A burgonyát izlés szerint sózzuk.

Nincsenek megjegyzések: