2007. december 8., szombat

Csirkecomb burgonyakabátban [húsétel]

Csirkecomb burgonyakabátban

Hozzávalók:

4 csirkecomb csirke fűszerkeverék 1 kg burgonya 3 dkg vaj 10 dkg reszelt sajt tej só, bors 2 g. fokhagyma olaj

Elkészítés:

A csirkecombokat befűszerezem, és fél órát hagyom pácolódni. Egy tepsibe sütőpapírt teszek és egy kevés olajjal bekenem, majd belerakom a csirkét és a tetejét is beolajozom. Beteszem a sütőbe és 200 °C-on majdnem készre sütöm. Közben elkészítem a krumplipürét a szokásos módon, azzal a különbséggel, hogy vajon és a tejen kívül adok hozzá reszelt fokhagymát, borsot és a reszelt sajt felét. Kicsit sűrűbbre készítem a krumplipürét, ezért csak kevés tejet adok hozzá. A csirkecombokat bevonom a pürével, meghintem a maradék reszelt sajttal és a sütőben pirosra sütöm.

Nincsenek megjegyzések: