2007. december 8., szombat

Csirkemell zöldséggel [húsétel]

Csirkemell zöldséggel

Hozzávalók:

brokkoli kelbimbó vagy karfiol(mirelit is lehet) csirkemell (szeletekre vágva gazdaságosabb) 3 dl tejszín liszt majoranna oregáno vagy bazsalikom só

Elkészítés:

A zöldségeket a fûszerekkel félpuhára fõzzük, melyet egy kivajazott jénaiba kell helyezni. A húst lisztbe forgatjuk és margarinban hirtelen átsütjük. Ha mindegyik hús átsült, akkor visszahelyezzük mindet a serpenyõbe s ráöntejük a tejszínt és fedõ alatt kb 5-10 percig pároljuk. Figyelni kell mert kifuthat.(A fedõt nem kell teljesen rátenni.) A hússzeleteket a zöldségre helyezzük és utána ráöntjük a szaftot. Fólia alatt kb 30-40 percig sütjük. Akkor jó, ha piros a teteje

Nincsenek megjegyzések: