2007. december 8., szombat

Csípős csirkemellek [húsétel]

Csípős csirkemellek

Hozzávalók:

4 csirkemell, 3 friss erõs paprika, 1 ek erõs paprikapép (Erõs Pista), 6 zöldhagyma, 3 gerezd fokhagyma, 2 ek citromlé, 2 ek vágott petrezselyemlevél, 1/2 kk õrölt szegfûszeg, 1/2 kk bors, 1 tojás, 1 ek szójaszósz, liszt, prézli, olaj.

Elkészítés:

A melleket bõrözze le, a paprikát és hagymát vágja finomra, a fokhagymát törje át. Keverje össze a paprikát, zöldhagymát, fokhagymát, petrezselyemzöldet, szegfûszeget, borsot és citromlevet. Irdalja a melleket, tömje a keveréket a vágásokba, majd zárja azokat fogpiszkálóval. Verje fel a tojást, keverje hozzá a szója- és paprikaszószt. A melleket forgassa lisztbe,majd a tojáskeverékbe, végül a prézlibe.Süsse a csirkét olajon vagy grillen vagy roston, mindkét oldalán készre.

Nincsenek megjegyzések: