2007. december 8., szombat

Csirkemell kukoricával töltve [húsétel]

Csirkemell kukoricával töltve

Hozzávalók:

4 kicsontozott csirkemell 20 dkg kukoricakonzerv 1 közepes fej hagyma olaj 2 tojássárgája zsemlemorzsa 2,5 dl tyúkhúsleves só bors 5 evõkanál sima liszt

Elkészítés:

A kukoricát kivesszük a dobozból, szitán hideg vízzel leöblítjük és jól lecsöpögtetjük A hagymát megtisztítjuk és finomra vágjuk A szitált lisztet egy teáskanál borssal összekeverjük A csirkemelleket hosszában úgy vágjuk be, hogy szét tudjuk hajtani õket A hagymát 2 dkg olajon világosra pirítjuk és hagyjuk kihûlni, majd összekeverjük a kukoricával, a tojássárgájával, egy csipetnyi borssal, sóval és szüksg szerinti zsemlemorzsával kötjük meg a masszát A kihajtott csirkemelleken egyenletesen elosztjuk a tölteléket, majd összehajtogatjuk õket Fogpiszkálóval rögzítjük és mindkét oldalát a borsos lisztbe forgatjuk Egy serpenyõben felforrósítunk 5 dkg olajat és a húsok mindkét oldalát jól elõsütjük Gyakran felöntve levessel, fedõ alatt, kis lángon addig pároljuk, míg a leve besûrûsödik A húsokat a mártással szépen elrendezve, petrezselyemmel meghintve, párolt rizzsel, forrón tálaljuk

Nincsenek megjegyzések: