2007. december 8., szombat

Csirkemell almával és füstölt sajttal sütve [húsétel]

Csirkemell almával és füstölt sajttal sütve

Hozzávalók:

80dkg csirkemellfilé 4db alma(kb.fél kg) 30dkg füstölt sajt 1dl olaj vagy 10dkg vaj szárnyas fűszerkeverék

Elkészítés:

A csirkemelleket felszeleteljük,fűszerezzük,az almákat nem túl vastag cikkekre vágjuk.Az almafajta kiválasztásánál a grillezhető fajtákat részesítsük előnyben.Ilyenek a Gála vagy a jonatán.Nem alkalmasak a Deliceous vagy a nyári almák,melyek a forró olajban egyből pürésednek.Szintén nem jó a zöldalma(Granny Smith),mely csak frissen adja az aromáját,ami sütéskor csak kárba megy. Serpenyőben kevés zsiradékot hevítünk és először az alámkat pirítjuk benne.Kivesszük,itatóspapírra teszük,majd megsütjük a hússzeleteket is a többi zsiradékkal.A húsokon elosztjuk az almákat és sajttal beborítjuk.Kevés vizet önthetünk alá és forró sötőben pirosra sütjük.

Nincsenek megjegyzések: