2007. december 8., szombat

Csirke papírban sütve [húsétel]

Csirke papírban sütve

Hozzávalók:

1 tisztított közepes csirkecomb ( 150 g) 1 mokkáskanál napraforgóolaj (2g) 1/3 mokkáskanál rozmaring 1/4 mokkásanál őrölt fehérbors 1/4 mokkáskanál vasfű kevés nátriumszegény só

Elkészítés:

A tisztított, leöblített csirkét belül nagyon gyengén (nátriumszegény sóval) megsózzuk, majd a napraforgóolajból és fűszerekből készített ízesítővel a csirke felületét bekenjük. Rátesszük a rozmaringot és barna papírzacskóba csomagolva sütőlemezen az előmelegített sütőbe tesszük. Mellé helyezzük az 1-2 dl vizet tartalmazó edényt, majd közepes hőmérsékletre állított sütőben pirosra sütjük. Elkészítéséhez kb. 40-50 perc szükséges. Adható feltétként burgonya, rizs és különböző saláták.

Nincsenek megjegyzések: