2007. december 8., szombat

Csirke Fajita [húsétel]

Csirke Fajita

Hozzávalók:

4 csirkemellhez: cayenne bors ízlése szerint (1/8 - 1/4 teáskanál), chili-por ízlése szerint (1/2 - 2 teáskanál), 1 teáskanál paprika, 1 teáskanál só, 1/2 teáskanál hagyma por, 1/4 teáskanál fokhagyma por, 3/4 teáskanál összemorzsolt csirkehúsleves-kocka, 1/4 teáskanál elmorzsolt zsálya, 1/4 teáskanál római kömény, maximum 1 teáskanál cukor helyett, édesítõszer

Elkészítés:

Keverjük össze egy kis tálban ezeket a hozzávalókat. Készítsük el a Fajitát az alábbiak felhasználásával: 1 zöld, húsos paprika, melyet csíkokra vágott, 4 bor és csont nélküli csirkemell, melyet vékony csíkokra vágott, 2 evõkanál olaj, 1/3 csészényi víz, 1 közepes hagyma, szeletelve. Süssük a csirkét forró olajban, folyamatosan kevergetve egy nagyobb méretû, nyeles, tapadást gátló bevonattal bevont edényben, 5 percig közepesen magas láng felett. Adjuk hozzá az elõkészített fûszerkeveréket, a vizet, a zöldpaprikát és a hagymát, süssük tovább folyamatos kevergetés közben, közepes lángon legalább 10 percig, vagy amíg a csirkehús meg nem fõ. A zöldségféléknek is meg kell puhulniuk.

Nincsenek megjegyzések: