2007. december 8., szombat

Csirke sajtbundában [húsétel]

Csirke sajtbundában
Hozzávalók:
1,2 kg-os csirke 2 póréhagyma 1 zeller 2 sárgarépa 1 fej vöröshagyma 2 szegfűszeg 1 csokor (kakukkfű, babérlevél, petrezselyem) vegyes fűszernövény 3 liter víz 2,5 dl tej 2 dl tejszín 2 tojássárgája 10 dkg reszelt sajt őrölt bors só

Elkészítés:
A pórét és a zellert megtisztítjuk, és kis darabokra vágjuk. A répát és a hagymát meghámozzuk, a hagymát a szegfűszeggel megtűzdeljük. Az összes zöldséget mély lábasba tesszük, és hozzáadjuk a zöldfűszert. Vízzel felöntjük, sóval, borssal ízesítjük, és felforraljuk. Beletesszük a csirkét, és puhára főzzük. Amikor kész, a húst kivesszük, lecsöpögtetjük, feldaraboljuk, a csontokat és a bőrt eltávolítjuk. A levest leszűrjük, belekeverjük a tejet, és felére főzzük. A tojássárgákat a tejszínnel felverjük, gyorsan kevergetve a leveshez adjuk, ha szükséges, újrafűszerezzük. A csirkedarabokat jénai tálba tesszük, a szósszal meglocsoljuk, a sajttal megszórjuk, és pirosra sütjük.

Nincsenek megjegyzések: