Pizza alaptészta, IV.
Hozzávalók:
Hozzávalók: 1 kg burgonya, 30 dkg liszt, 2 dkg élesztõ, só, langyos víz, olaj a sütéshez
Elkészítés:
A burgonyát héjában megfõzzük, majd még melegen meghámozzuk és áttörjük vagy ledaráljuk. Fél dl meglangyosított vízben elkeverjük a szétmorzsolt élesztõt és felfuttatjuk. Ezután összedolgozzuk a burgonyával, a liszttel, a sóval és annyi vízzel, hogy lángostésztát kapjunk. Egy órán át pihentetjük. Lisztezett deszkán kerek lángosokat szakítunk ki a kinyújtott tésztából, és bõ forró olajban világosra sütjük mindkét oldalát. A felesleges olajat lecsöpögtetjük róla, majd az elõkészített tölteléket ráhalmozzuk, és grillsütõben vagy forró sütõben rásütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése