2007. december 8., szombat

Paprikás pizza [pizza]

Paprikás pizza

Hozzávalók:

10 dkg húsos füstölt szalonna, 4 fej kis főzőhagyma vagy vöröshagyma, 2-2 piros és zöld húsú paprika, 1 doboz pizzatészta-alappor, 0,5 csokor kakukkfű, 2 tojás, 1,5 dl tejföl, 15 dkg reszelt gouda sajt, só, bors, a tepsi kikenéséhez margarin.

Elkészítés:

1. A füstölt szalonnát apróra felkockázzuk. A hagymát megtisztítjuk, vékonyan felkarikázzuk. A kétféle paprikát kicsumázzuk, félbevágjuk, megmossuk, és vékony karikákra vágjuk.

2. A szalonnakockákat serpenyőben ropogósra sütjük. Hozzáadjuk a felkarikázott paprikát és a hagymát, rövid ideig pároljuk, majd hűlni hagyjuk.

3. A tésztaport a csomagoláson található használati utasítás szerint összedolgozzuk. A kész tésztát margarinnal kikent tepsin kinyújtjuk, majd körben kis peremet képezve, a tepsi széléhez nyomkodjuk.

4. A paprikás-szalonnás keveréket a pizzalapra halmozzuk, és egyenletesen elosztjuk rajta.

5. A kakukkfüvet megmossuk, lerázzuk, leveleit lecsipkedjük. A tojásokat elkeverjük a tejföllel, majd sóval, borssal tetszés szerint ízesítjük. A kakukkfűből keveset félreteszünk a díszítéshez, a többit a tojásos keverékhez adjuk. A kakukkfüves mártást a paprikára locsoljuk, és megszórjuk a reszelt sajttal. A tepsit előmelegített sütőbe toljuk, és a pizzát 175 fokon kb. 50 percig sütjük.

6. Rövid ideig hűlni hagyjuk, majd a félretett kakukkfűvel megszórva, esetleg paradicsomkarikákkal díszítve, 12 darabra vágva kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések: