2007. december 8., szombat

Csirke indiai módon [húsétel]

Csirke indiai módon

Hozzávalók:

1 egész csirke, 2 vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 5 paradicsom, 3 ek. kókuszreszelék, 1 kk. curry, 1 fél citrom leve, 1 csésze tej (tejszin), 3 ek. olaj, só, fekete bors.

Elkészítés:

A karikára vágott hagymát olajban megpároljuk, majd hozzáadjuk a felszeletelt paradicsomot, a fokhagymát, beletesszük a feldarabolt csirkét, a kókuszreszeléket, a curryt, sót, borsot és a citrom levét. Kis lángon, fedő alatt pároljuk, ha szükséges, egy kevés vizet adunk hozzá. Ha megpuhult ráöntünk egy csésze tejet (tejszint és meg egyszer felforraljuk. Tejszínnel nagyon finom, de tejjel is jó. Én víz helyett is tejet öntöttem hozzá. A végére besűrűsödik, ráadásul olcsóbb is, diétásabb is.

Nincsenek megjegyzések: