2007. december 8., szombat

Csirkemell rétegesen [húsétel]

Csirkemell rétegesen

Hozzávalók:

4kis csirkemell filézve só bors majoranna bazsalikom 2fej hagyma karikára vágva 0.5dl.olaj 0.5dl liszt 2dl.tejföl pirospaprika 15dkg. reszelt sajt

Elkészítés:

A csirkemellet befüszerezzük, olajjal bekenjük és néhány órát a hűtőben pihentetjük. A lisztet összekeverjük a pirospaprikával, meghempergetjük benne a füszeres csirkemellet. Egy tűzállo edényt vajjal kikenünk és rétegesen belerakjuk a hust a hagymát a fele reszelt sajtot a lisztel a 1dl tejfölel összekeverjük és 1-1 kanállal a rétegekbe teszünk belőle. A tetejére tejföl kerüljön. A tálat alufóliával lefedjük és 30-35percig sütjük 180 fokon, majd a foliát eltávolitjuk a maradék reszelt sajtot rászórjuk még 10prcig sütjük.

Nincsenek megjegyzések: