2007. december 8., szombat

Csirke vajas tésztában [húsétel]

Csirke vajas tésztában

Hozzávalók:

1 db kisebb grillcsirke 1 csomag leveles-vajas tészta 2 dl tejföl só, bors, petrezselyem 6 szelet sonka 1 tojás

Elkészítés:

A tésztát kinyújtom akkora lappá, hogy 6 db 12x12 cm-es négyzetté tudjam vágni. A csirkéből 6 nagyobb darabot leszedek, a többit késsel apróra vagdalom. (Nincs is szükség egy egész csirkére.) Az apróra vágott húst tejföllel, sóval, borssal, apróra vágott petrezselyemmel jól összekeverem. Ha nem elég fűszeres a grillcsirke, akkor bátrabban is ízesíthetjük, akár más fűszerekkel is. A négyzetekre egy-egy sonkaszeletet fektetek, mindegyikre teszek egy adagot a vagdalt csirkéből, rátesszem a nagyobb csirkedarabot, és a tésztát összefogom, mint egy batyut. Akár fogpiszkálóval is megtűzhetjük, hogy biztosan ne nyíljon szét. Tojással megkenem és 200 °C-os, előmelegített sütőben megsütöm.

Nincsenek megjegyzések: