2007. december 8., szombat

Tarkabarka pizza [pizza]

Tarkabarka pizza

Hozzávalók:1 tepsihez: 25 dkg sovány túró 6 ek olaj 1 tojássárgája 1 tk. só 30 dkg búzaliszt 3 tk. sütőpor 4 ek. tej(szükség szerint) 4 ek. sűritett paradicsom 2 ek. tejföl frissen őrölt bors 2 tk. száritott oregano 2 mozarellagolyó 1 piros husú paprika 1 cukkini 8 szelet pulykamell sonka zsiradék a tepsihez liszt a gyúráshoz

Elkészítés:

A tésztához összegyúrjuk a túrót,az olajat, atojássárgáját,a sót,és a liszt felét.A maradék lisztet öszzekeverjük a sütőporral, és belegyurjuk.Ha a tészta túl kemény,adjunk hozzá tejet, kanalanként.lisztes kézzel alaposan gyurjuk át a tésztát,míg rugalmas lesz. Kizsirozunk egy tepsit.A tésztát kinyújtjuk,a tepsire tesszük,és a széléig nyomkodjuk.A sütőt 200 fokra melegitjük. A sűritett paradicsomot és a tejfölt simára keverjük,borssal és oregánóval fűszerezzük,és egyenletesen elosztjuk a tésztán. A paprikát megmossuk,megtisztitjuk, és vékony csikokra vágjuk.A cukkinit megmossuk, megtisztitjuk,és vékonyan felszeleteljük. A lecsepegtetett mozarellát is felszeleteljük. Elöször egyenletesen elteritjük a tésztán a sajtot,majd elosztjuk rajta a paprikát és a cukkinit.( a pulykasonka csak késöbb kerül rá) A pizzát a legalsó sinen 25 percig sütjük.A pulykasonkát vékony csikokra vágjuk.Kicsivel a sütési idő vége elött elosztjuk a pizzán, és készre sütjük.

Nincsenek megjegyzések: