2007. december 8., szombat

Csirkemell cukkínivel [húsétel]

Csirkemell cukkínivel

Hozzávalók:

4 filézett csirkemell 2 cukkíni 2 evőkanál citromlé 2 dl szárnyas húslé (húsleveskockából is jó) 1 dl tejszín 2 kiskanál közepesen csípős mustár 1 evőkanál olívaolaj De jó a napraforgó is. só bors olaj vagy zsír a sütéshez

Elkészítés:

A húst az olívaolajjal összekevert citromlével bekenjük, majd sózzuk, borsozzuk. Forró olajban minden oldalról hirtelen megpirítjuk, majd kivesszük és a hosszában vékony szeletekre vágott cukkínivel betekerjük, hústűvel rögzítjük. Újra sózzuk, borsozzuk, majd visszatéve a serpenyőbe készre sütjük a húslé fokozatos hozzáadásával. Ha megsült, kivesszük a husikat és a visszamaradt léhez adjuk a tejszínt és a mustárt, majd ízlés szerint utána fűszerezzük. Rizzsel, esetleg lapos hosszú tésztával tálaljuk. Tipp: Rizzsel tálalva, csemege pirospaprikával színesíthető. A mell pirításakor egy csipetnyi majoránnát szórni a serpenyőbe, majd a sütéskor egy gerezd fokhagymát héjastól dobjunk mellé, de előtte klopfolóval csapjunk rá.

Nincsenek megjegyzések: