2007. december 8., szombat

Csirkefasírt különleges paradicsommártásban [húsétel]

Csirkefasírt különleges paradicsommártásban

Hozzávalók:

Fasírt: 50dkg csirke darálthús 1 fej reszelt vöröshagyma 1/2 bögre zsemlemorzsa 1 tojás só, bors petrezselyemzöld olaj a sütéshez

Paradicsommártás: 1 konzerv hámozott pradicsom 1 kis doboz sűrített paradicsom 1 fej finomra vágott vöröshagyma 2-3 gerezd fokhagyma 1 kk. cukor 2,5 dl víz oregánó só, bors, petrezselyemzöldje

Elkészítés:

A fasírt alapanyagait összedolgozzuk és kis golyókat formálunk belőlük, majd forró oljban elősütjük mindkét oldalát. A mártást is elkészítjük: a hagymát és a fokhagymát pici oljaon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a paradicsomkonzervet és a paradicsom sűrítményt. Jól összeforraljuk és a paradicsomokat a fakanál segítségével egy picit összetörjük. hozzáadjuk a vizet és a fűszereket és összeforraljuk. Majd a masszéába beletesszük a fasírtokat is és egy 20 perc alatt lassú tüzön fedő alatt megfőzzük. Az így ellkészült finomságot legjobb spagettire tálalni.

Nincsenek megjegyzések: