2007. december 8., szombat

Csirkemell a' la pannónia [húsétel]

Csirkemell a' la pannónia

Hozzávalók:

4 csirkemell, 12 dkg Pannónia sajt, 6 dkg vaj, só, szerecsendió, 5 dkg liszt, 2 tojás, 15 dkg zsemlemorzsa, olaj.

Elkészítés:

A kicsontozott csirkemellekről a bőrt eltávolítjuk. Egy vékony pengéjű késsel a húsok közepébe szúrunk, és akkora üreget vágunk bennük, hogy tölthetők legyenek. A sajtot lereszeljük, és összegyúrjuk a vajjal. Sóval és reszelt szerecsendióval fűszerezzük. A sajtos tölteléket négy egyenlő részre osztjuk, és a csirkemellekbe töltjük. A nyílást hústűvel vagy fogvájóval lezárjuk. A hússzeleteket megsózzuk, lisztbe, felvert tojásba, zsemlemorzsába bundázzuk. Bő, forró olajban megsütjük. Vajas zöldborsóval, rizibizivel vagy burgonyapürével tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: