2007. december 8., szombat

Pizzacsiga [pizza]

Pizzacsiga
Hozzávalók:
2 dkg élesztő 1 kk. só 1 kk. cukor 2 dl langyos víz 30 dkg liszt 2 ek. olaj
Töltelék: 2 doboz májkrém 1 kis tubus pizzakrém vagy 1 dl kechup (vagy mindkettőből fele-fele arányban) Ha csak kechupot használsz akkor pizzafűszerkeverék sajt a tetejére.

Elkészítés:
A tészta hozzávalóiból szokásos módon kelt tésztát készítünk, 30 percig meleg helyen kelesztjük. A tölteléket villával kikeverjük. A megkelt tésztát kinyújtuk fél cm vastagságúra, majd rákenjük a tölteléket. Szorosan feltekerjük, 2-3 cm darabokra vágjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, mint a kakaóscsigát. Sajttal megszórjuk, 15 percet hagyjuk még kelni sütés előtt.

Nincsenek megjegyzések: