2007. december 8., szombat

Csirke zöldségmártással [húsétel]

Csirke zöldségmártással

Hozzávalók:

50 dkg csirkemell 25 dkg bacon 1 csokor petrezselyem 2-3 szál vastagabb sárgarépa 1-2 szál fehérrépa 4-5 gerezd fokhagyma 1-2 doboz tejföl

Elkészítés:

Egy tepsit kibélelünk szalonnával, és beletesszük a csíkokra vágott csirkemellet. Megsózzuk, és mellédobáljuk a megpucolt sárgarépát, fehérrépát, fél csokor petrezselymet és 2-3 gerezd fokhagymát. A tepsit alufóliával lefedjük, és sütőbe helyezzük. Amikor a hús átsült, a zöldségeket kiszedjük mellőle, és a húst fólia nélkül visszatesszük a sütőbe, hogy pirosra süljön. A zöldségeket egy keverőtálban villával összetörjük, majd hozzáöntjük a tejfölt, sózzuk, és leturmixoljuk. Ezután fél citrom levét rácsavarjuk, és az egész mártást felfőzzük.

Nincsenek megjegyzések: