Csirkehúsos torta
Hozzávalók:
A húsleveshez: 1 dl víz 1 sárgarépa 1 zeller fél-fél csokor petrezselyem és zellerlevél só
A tésztához: 40 dkg leveles tészta 2 doboz ananász (darabolt, konzerv) 1 fej vöröshagyma 1 gerezd fokhagyma 1 evőkanál zsír 3 cl konyak 2 evőkanál liszt 2-2 dl száraz fehérbor és húsleves 3 tojássárgája
Elkészítés:
A csirkét feldaraboljuk, kicsontozzuk. A csontot levesesfazékba tesszük az aprólékkal meg a zöldségekkel, és sóval, borssal ízesítve felforraljuk. Kislángon 1 órát főzzük, majd leszûrjük, és állni hagyjuk. A húst a zsírban megpirítjuk, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, a konyakkal meglocsoljuk, és meggyújtjuk (flambírozzuk). Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, liszttel megszórjuk, a borral és a húslevessel meglocsoljuk, Belekeverjük az ananászt, és összefőzzük. Kivajazott tortaformába simítjuk a csirkés masszát és a szósz egy részét (csak annyit használjunk, hogy ne ázzon el a massza!). A tésztával befedjük, közepébe ujjunkkal lyukat fúrunk. A leeső tésztadarabkákból leveleket formázunk, és ezekkel a torta tetejét díszítjük. Végül a tojássárgájával megkenjük, és forró sütőben aranyszínűre sütjük. A maradék szósszal kínáljuk, melybe a megmaradt tojássárgáját is belekeverhetjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése