Töltött pizza (calzone)
Hozzávalók:
2 dkg élesztő 40 dkg liszt 6 ek olaj 1 vöröshagyma 50 dkg különböző színű paprika 15 dkg mozzarella 1 ág rozmaring 1 ág petrezselyemzöld 25 dkg darált hús 2 ek paradicsompüré 2 dl paradicsomlé só bors
Elkészítés:
Az élesztőt 2 dl langyos vízben feloldjuk.Hozzáadjuk az 1 tk sóval elvegyített lisztet és 4 ek olajjal sima tésztává gyúrjuk.Letakarva meleg helyen 30-45 percig kelesztjük.A paprikát és a mozzarellát kockákra vágjuk.A felkockázott hagymát a maradék felhevített olajon megpároljuk.Hozzáadjuk a darált húst és morzsalékosra sütjük.Sózzuk, majd beletesszük a paprikát, majd 5 percig sütjük.Hozzáadjuk a paradicsompürét,kissé lepirítjuk, majd a paradicsomlével felöntve kb 5 percig főzzük.Végül beleforgatjuk a zöldfűszereket meg a mozzarellát. Az átgyúrt tésztát liszttel meghintett deszkán 30cm-es kerek lappá nyújtjuk.Az egyik felén elosztjuk a húsos keveréket.A szélén körben megkenjük vízzel,majd félbehajtjuk és a széleknél lenyomkodjuk.Liszttel meghintett tepsibe fektetjük és kb 15 percig kelesztjük.A tetejét vízzel megkenegetjük,majd előmelegített sütőbe toljuk,és 200 fokon kb 25 percig sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése