2007. december 8., szombat

Csirkemell gombamártással [húsétel]

Csirkemell gombamártással
Hozzávalók:
6 csirkemellfilé 25 dkg csiperkegomba 1 citrom (leve és héja) 1 evőkanál friss rozmaring 1 mokkáskanál pirospaprika 2 gerezd fokhagyma fél dl olaj 2 dl főzőtejszín őrölt bors só

Elkészítés:
A citromlébe belekeverjük a reszelt héját, a rozmaringot, a pirospaprikát meg a zúzott fokhagymát, és sóval, borssal ízesítjük. A pácba beleforgatjuk a húsokat, és 10 percre félretesszük. Az olajat felmelegítjük, és félbarnára sütjük benne a csirkemelleket, majd kiszedjük a serpenyőből. A visszamaradt zsiradékot felforrósítjuk, és puhára pároljuk benne a megtisztított, vékony szeletekre vágott gombát. Visszatesszük a csirkemelleket, hozzákeverjük a tejszínt, és 5 percig főzzük. Utófűszerezzük, majd főtt rizzsel vagy tésztával körítve azonnal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: