Csirkemell gyümölcsmártásban
Hozzávalók:
2 csirkemell 40 dkg rebarbara 4 evőkanál olaj 1 dl száraz fehérbor fél citrom reszelt héja 1 kávéskanál cukor 1 dl tejszín 1 teáskanál liszt 1 mokkáskanál ételízesítő
Előkészítés:
A sirkemellet lebőrözzük, kicsontozzuk, megmossuk, szárazra töröljük, és csíkokra vágjuk. A rebarbarát megmossuk, leszálkázzuk, és 3-4 cm-es darabokra vágjuk.
Elkészítés:
Az olajat serpenyőben felforrósítjuk, és a húscsíkokat adagonként hirtelen megsütjük. Megszórjuk az ételízesítővel, kiszedjük, és melegen tartjuk. A rebarbarát a visszamaradt zsiradékba tesszük, felöntjük a borral, kissé megpároljuk, majd hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, a cukrot, és lefedve kb. 15 perc alatt puhára pároljuk. A rebarbarát a hús mellé szedjük. A tejszínt simára keverjük a liszttel, és a rebarbara párolólevét besűrítjük vele. A húst és a rebarbarát a mártásba forgatjuk, és még egyszer felforraljuk. Rizzsel kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése